V petek, 25. 5. 2018, so nas obiskali predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva iz  Ajdovščine.

Obisk je bil za učence presenečenje. Ko so učenci zaslišali sireno, s katero sta gasilca in gasilka naznanili svoj prihod, je bilo veselje učencev izjemno. Gasilce so pričakali z velikim navdušenjem.

Člani PGD Ajdovščina so jim predstavili svoje delo, zaščitno opremo in gasilski avtomobil. Učenci so se preizkusili v različnih vajah in si pridobili prve veščine ravnanja ob požaru. Spoznali so vlogo in pomen gasilcev v vsakdanjem življenju. Ob učenju so se tudi neizmerno zabavali.

Ob odhodu sta jih gasilec in gasilka poučila, da se gasilci ne pozdravijo z »na svidenje«, ampak je njihov pozdrav »Na pomoč!«.

Z glasnim »na pomoč« in z veseljem, ki ga je na obraz otrok pričaralo navdušenje ob njihovem obisku, smo se poslovili.

Vemo, da so poklicni in prostovoljni gasilci v našem življenju in v naši skupnosti zelo pomembni. So tisti, ki jih pokličemo na pomoč ob požaru in nesrečah in so tisti, ki pomagajo tudi takrat, ko ostali za to nimamo moči ali znanja.

Po odhodu gasilcev, se bili učenci zelo vznemirjeni. To je bil zanje dan, ki jim bo zagotovo še dolgo ostal v spominu. Verjamemo, da bodo tudi naši učenci, ko odrastejo, pripravljeni pomagati in zagotovo bo med njimi več prostovoljnih ali morda celo poklicnih gasilcev.

Gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Ajdovščina se zahvaljujemo za obisk in njihov prispevek k ozaveščanju učencev o pomenu požarne varnosti, skrbi za druge in o pomenu prostovoljstva.

Dostopnost